Добродошли на интернет презентацију Дечјег одељења Градске библиотеке Лајковац

Дечје одељење Градске библиотеке Лајковац је интегрисани део Установе. Располаже са више од 2700 наслова, односно са више од 7000 књига аутора за децу. Највећи број књига чине лектире за Основну школу (од I до VIII разреда), али и романи за децу, приповетке, песме, енциклопедије, као и литература за децу предшколског узраста, сликовнице, бајке и др.

 

Новији трендови условављавају и специфичан рад са најмлађим корисницима који је едукативно-информативни и културно-забавни и прилагођен је деци до 15 година.

 

ФОНД

 

Фонд је махом отвореног типа и приступ већини публикација је слободан. Књиге и сликовнице се могу позајмити, док се часописи и енциклопедије могу искључиво користити унутар Библиотеке.

 

ПОПУЛАРИЗАЦИЈА

 

На Дечјем одељењу постоји више секција и видова популаризације књиге, читања и рецитовања; активна је:

- ДРАМСКА СЕКЦИЈА ''ХАРАЛАМПИЈЕ И ДРУГАРИ''

- ЧИТАЛИШТЕ - ЦРТАЛИШТЕ

- ИГРАМО - СТВАРАМО

- КУЋИЦА ЛЕПИХ РЕЧИ

као и различити сусрети и предавања, листе најчитанијих књига и најактивнијих корисника, а младе литерате имају и своју промоцију у оквиру програма РИМЕ.

 

ЧЛАНАРИНА

 

Деца, предшколци, ученици првог разреда имају право на БЕСПЛАТНУ чланарину, док ученици од II до VIII разреда основне школе плаћају износ од 300,00 динара, с тим што могу платити и полугодишњу од јануара до јуна, односно од јуна до децембра при чему се износ дели на пола.

Најчитаније

  • Product Thumb
  • Product Thumb
  • Product Thumb
  • Latest Catalogue
  • Terms and FAQ
  • Home Delivery